Om boken

Om boken

Det här är inte en vanlig bok eller sättet den skrivs på är i alla fall inte så vanlig.

När man ska skriva en bok så behöver man oftast en story och en planering, en tydlig struktur av boken och dess innehåll.

Den här boken började växa fram för att jag blev kontaktad av Jessie, en kvinna från andra sidan som ville berätta sin historia. Jag var först tveksam men hon fick mig att börja skriva små stunder då och då och jag insåg väldigt snabbt att detta var en historia som behöver berättas och ett ämne som behöver lyftas fram.

Skrivprocessen är väldigt ny för mig, jag får inte veta något om vad som kommer hända framåt utan det är först när jag skriver som jag får veta. Jessie ger mig berättelsen i bilder och känslor och jag sätter mina ord på det jag ser och känner och ibland har hon synpunkter på det jag skriver men oftast är så vi överens. 

Det är otroligt spännande att skriva något som inte jag alls har tänkt ut själv, utan allt kommer från henne. Historien berör mig på djupet så ibland är det svårt att skriva det hon varit med om. Jessie och jag skriver oftast på morgonen, då störs vi minst.

Själva skrivandet går väldigt fort, Jessie är ivrig. Jag skriver på något sätt utan att tänka vilket är lite annorlunda och ibland går min hjärna igång och börjar tänka och försöka styra berättandet men då stannar Jessie direkt. Hon är väldigt bestämd om hur hon vill ha det så jag behöver bara slappna av och skriva. Jag försöker ofta fråga henne om vad som kommer hända framåt men jag får inga svar på det, hon vill inte att jag ska försök styra det.

Tanken med bloggen är att ni ska få följa med i skrivprocessen efterhand som vi skriver historien vilket gör att texterna som läggs ut är råmaterial och ej bearbetade eller redigerade texter. Man får helt enkelt stå ut med lite fel här och där.

Du behöver varken dela min världsuppfattning eller tro på att man kan prata med de döda. Det går ju att läsa ändå.

Jag som skriver heter Maria Lindqvist och bor med barn och sambo i Lund. Jag jobbar lite som medium men i huvudsak som redovisningskonsult. Det här med att vara medial är något jag puttat bort i många år då jag har svårt att tro på det. Jag är mer en naturvetenskapsmänniska men jag har gett upp och låter det vara en del av min verklighet eftersom jag upplever så många saker jag inte kan förklara.

 Jag har alltid drömt om att skriva böcker och när jag fick cancer för 12 år sen bestämde jag mig för att skriva om det men det blir liksom aldrig klart. Det är en svår process det där med böcker. Det är därför den här känns så befriande för mig att skriva för det enda jag behöver göra är att sätta ord på någons historia.

Jag har tagit hjälp av Mikael Lundholm på Zcreenz som hjälper mig med allt utom skrivandet. Det hade varken blivit blogg eller bok utan hans hjälp.

Jag ser med spänning fram emot vart den här historien tar oss och jag är glad att få dela den med er.

Maria Lindqvist